Зошто жените глумат оргазам (премногу често)?

Четириесет отсто од жените го признале овој факт

“Никогаш не сум доживеала оргазам, ниту со него, ниту со некој друг.” “Јас сама свршувам и со еден тип до сега, а сите други мислат дека сум свршила со нив.” / “Со оној твојот магичен потег”.

Еднаш морав да стенкам за да престане со тоа, а сега морам да се преправам дека ми се допаѓа. / Минатата година ги изглумив речиси скоро сите оргазми “- се само некои од одговорите што жените ги признале во една анонимна анкета.

Според многу студии, дури 40 отсто од жените редовно (и често) глумат оргазам.

“Момци, не наоѓајте решенија, туку прашајте ја што сака, нека самата ви покаже”, сугерираат сексуалните терапевти, и додаваат: “Кажете и дека сакате да ја гледате како се допира, затоа што вас тоа ве возбудува, а и ќе научите како треба да ја допирате.

Додека мастурбира, бакнете и го вратот, нежно допирајте и ги брадавиците, со ноктите нежно поминувајте и ја кожата. Внимавајте на нејзините движења пред и за време на оргазмот, копирајте го начинот на кој таа се допира. ”

Психолозите сугерираат да и поставите кратки прашања за како да го направите тоа: “Побрзо или побавно?”, “Нежно или поцврсто?”, а не “Што да правам сега?”

Запомнете, клиторисот е мал, па затоа малите промени можат да направат голема разлика!

2 Shares