Жените се сè повеќе несреќни, еве и зошто

На социјалните мрежи, се чини дека многу жени живеат живот од бајките. Сепак, патувањето, шминкањето, облеката и луксузните ресторани што ги гледаме се само илузија

Ние сме се повеќе и повеќе зависни од паметни телефони, а социјалните мрежи како Instagram, Facebook, Snapchat и други се зафатени со менталното здравје на младите луѓе.

Имено, само една четвртина од девојките и жените меѓу 7 и 20 години ќе бидат опишани како навистина среќни.

Дури 59 отсто од девојките објаснуваат дека социјалните мрежи се еден од главните извори на стрес и незадоволство, а 69 отсто од нив им припишуваат незадоволство од испитите.

Резултатите покажаа дека стресот има силно влијание врз здравјето на младите луѓе, така што 50 отсто од луѓето потврдија дека последиците од нивното расположение исто така се гледаат во физичкото здравје.

Аманда Медлер, шеф на организацијата Girlguide, изјави за Independent: “Пораката на девојките и жените за сериозноста на проблемите со кои се соочуваат секојдневно не може да биде посериозна”.

Накратко – не ги сваќајте сериозно социјалните мрежи, бидејќи сето тоа е илузија…

7 Shares