Запомнете го ова пред да “експлодирате”, ќе имате помалку проблеми

Како да се задржи врската и да се реши несогласувањето, а сеуште да го имате своето место под сонцето?

Едно од најчестите прашања за односите е токму тоа како да се надминат одредените проблеми во справувањето со другите, и како да се спречат.

Одговорот на ова го има животниот тренер Енди Саитовиц, која и самата поминала низ тешко време во животот, а од навидум неизлезната ситуација испаднала значително помудра.

Ова се советите на кои треба да се придржите ако сакате да ги елиминирате проблемите во односите со другите луѓе:

Две лица можат да ја видат истата ситуација – поинаку

Различните луѓе можат поинаку да гледаат или да искусат различни ситуации. Имајте го ова на ум и проверете го односот на другата страна пред да нападнете некој. Недоразбирањата во врските или различниот поглед на нештата може да предизвикаат многу проблеми кои лесно може да се избегнат.

Не гледајте на животот само преку својата призма

Сите ние сме субјективни кога станува збор за нас и за нашите животи и ги доживуваме сите работи на свој начин, но некои реакции од другите може да ве разочараат, бидејќи знаете дека нема да го направите тоа. Размислете за сè, од повеќе агли и секогаш ставете се во туѓите чевли пред да вперите прст кон некој друг. Ние не сме сите исти во овој свет и да, не ни треба да бидеме.

Луѓето се менуваат

Волкот го менува влакното, но расположението никогаш, често се користи оваа позната фраза која може и да се примени. Но, луѓето навистина се менуваат, ги менуваат животните околности и околината.

Секој треба да има шанса да се промени на подобро, па затоа не обвинувајте ги другите околу вас ако бараат нешто што може да ги направи подобри, посреќни, повеќе исполнети…

Секој од нас во животот научил нешто

Не мора да има некој во вашиот живот со години за да му дадете “кредит”, бидејќи тој оставил белег. Секој кој на некој начин, дури и за кратко време, доаѓа во вашиот живот е некој од кого сте научиле нешто ново.

“Лоши луѓе” се оние што не сакаме да ги имаме во наша близина на било каков начин, но со нивното присуство ќе научите дека сте подобра личност, која не сакате да станете и кому и кога да верувате. Меѓу другото.

Дозволено е да се тргнете од оние кои не ви мислат добро

Независно од тоа колку сте блиски, заштитете се себе си и затворете ја вратата што треба да ја затворите.

Оставете ги зборовите, важни се делата

Можете да ги имате најдобрите намери во светот, но едно е кога разговарате, а како се однесувате е нешто друго. И покрај тоа што зборовите ќе не повредат многу пати, едно дело може да остави многу подлабока трага.

3 Shares