Во Чаир се игра Оро, Огномети, Пукотници и Славје (видео)

По инцидентот во Гевгелија кога се вртеше оро за време на полициски час, денес и во Чаир се вртеше оро.

Денес се ширеа вести на социјалните медиуми дека имало пукотници, масовни собири, огномети.

Се носат ли маски? Се држи ли растојание помеѓу луѓето? Погледнете сами.

Припадниците на исламската вероисповед од 06 часот денеска започнаа да го празнуваат празникот Рамазан Бајрам, а жителите на скопската населба Чаир го славеле овака:

Телевизија Телма, објави видео како верниците масовно без почитување на мерките за социјална раздалеченост и носење маски се празнуваше празникот

5 Shares