Внукот на најголемиот нарко бос Пабло Ескобар во Ѕид на куќата на Пабло нашол нешто многу добро

Никола Ескобар тврди дека „визијата“ му кажува точно каде да бара пари во станот во Меделин, во кој живеел во последните пет години.

Внукот на Пабло Ескобар пронашол  златно пенкало, машина за пишување, сателитски телефони, камера и неразвиен филм но и фантастични 14 милиони фунти во пластична кеса скриени во ѕидот во една од куќите на нарко босот во Колумбија.

Не е прв пат Никола да каже дека нашол пари на невообичаени места, бидејќи неговиот вујко морал да ги скрие.

Но, тој рече дека многу од белешките започнале да се расипуваат и не се употребливи.

Таткото на Никола, Роберто, брат и сметководител на Ескобар, еднаш рече: „Би трошеле дури 2.000 фунти месечно на гумени ленти (ластикца) само за да ги собереме парите заедно“.

Четири години пред неговата смрт во 1993 година во пресметка со полицијата, американското деловно списание Форбс го наведе Ескобар како седмиот најбогат човек на светот со богатство од 19 милијарди фунти.

Во екот на неговото владеење над картелот Меделин во доцните 1980-ти, тој контролираше 80% од светската потрошувачка на кокаин.

1 Shares