Владата очајнички дава 10.000 долари ако се ожените за девојка од оваа земја…

Исланд, мала земја на северниот дел од Стариот континент, позната по своите вулкани и прекрасната природа, одлучила уште еднаш да биде во центарот на вниманието на светските медиуми.

Имено, владата на Исланд планира да ја зголеми својата популација која во последните години е во значаен пад. Да биде проблемот уште поголем, женската популација е цело време во пораст, и од година во година се зголемува бројот на жените кои не се во можност да најдат маж.

Исландската влада затоа одлучила на сосема интересен начин да проба да го реши овој проблем. Одлучиле на почетокот на другата година, да им поклонат по 10.000 долари на сите оние кои се спремни да се оженат со девојка од Исланд.

Така што мажи, доколку можете да поднесете малку поголем студ, можеби Исланд е вистинско место за вас..

2 Shares