(ВИДЕО) Жена нападна друга жена затоа што одби да носи маска во продавница во Лондон

Една жена злобно нападна друга жена купувач затоа што „одбила да носи маска за лице“ додека бил во продавница во Лондон.

Драматичните снимки го прикажуваат моментот кога едната жена за коса ја тегне и удира другата на влезот на продавницата лоцирана на бензинска пумпа во Вајтчепел пред да ја вовлече внатре.

Неколку моменти порано, група жени кои чекаа да влезат во продавницата се расправаа бидејќи очигледно е дека едната одбива да стави маска за лице.

Гледачите извикуваа: „Носете ја вашата маска!“.

Откако влезе,  ја удира со тупаници и ја клоца другата жена која лежи на земја како член на персоналот, се чини дека стои како набљудувач.

Трета жена се обидува да спречи маж кој го снима нападот, додека другите случајни минувачи влегуваат во продавницата за да се обидат да ја раскинат борбата.

Драматичниот инцидент го фати камера еден нигериски муштерија, кој го сподели видеото на социјалните мрежи.

Тој влегува во продавницата додека напаѓачката жена, чијашто сопствена маска и е спуштена под брадата, бесно вика и покажува на другата жена.

Нигериецот се обидува да ја запре конфронтацијата, велејќи „Доста е, доволно направивте“ и ја повика жртвата да ги земе своите работи што паднаа на подот за време на борбата.

Потоа, тој го вклучува обезбедувањето на продавницата, и го критикува чуварот кој не реагирал за време на нападот и само стоел настрана.

‘Вие што направивте? Ја држеше вратата. Не стори ништо за да ги разделиш.

Нема апсења и дека инволвираните во инцидентот го напуштиле местото пред пристигнувањето на полицијата.

3 Shares