ВИДЕО: Верувале или не! Уметничко дело направено САМО од човечка КОСА

На уметникот од Индија, Мидхун Р.Р. сè што му е потребно за да создаде посебно уметничко дело е коса и бела хартија за да ја започне играта со малите влакна.

Човечката коса што ја користи за да ги направи своите уметнички дела е хемиски третирана пред да се користи, а потоа ја пресекува во различни должини во зависност од тоа што планира да постигне.

Откако Мидхун ќе биде задоволен од она што го направил со косата, делото го поставува помеѓу две стаклени панели за долгорочно да трае.

Погледнете и споделете го видеото со пријателите:

4 Shares