(ВИДЕО) Судири меѓу Демонстранти и Полицијата избија во Љубљана

Судирите меѓу демонстрантите и полицијата избија на протестите организирани од движењето ОПС, кое смета дека пандемијата е глобален заговор.

Полициските службеници неколкупати ги повикуваа насобраните да се разотидат, што не се случи. Некои од толпата се спротивставија со извици „крадци, крадци“, а полициските службеници предупредија дека ќе започнат постапки за верификација на идентитетот.

Некои луѓе започнаа да се спротивставуваат на оваа постапка, а исто така почнаа да фрлаат шишиња кон полицајците.

Неколку петарди и димни бомби паднаа и во областа пред Максимаркет, па полицијата реши насилно да ги растера демонстрантите. Вклучена е и полициска коњаница.

На крајот од полицијата кои ги растераа демонстрантите од Плоштадот Република,

Според нашите информации, во протестите е повреден и еден од новинарите

3 Shares