(ВИДЕО) Од крв и месо: Уникатни, Скапоцени, хиперреалистични кои изгледаат навистина морничаво

Јапонскиот уметник и диџеј, доооо, дизајнира предмети од секојдневието во слика на хипер-реалистични делови од човечко тело.

Неговите силиконски креации вклучија месести полначи за телефон, чанта со парички направена според човечка уста, отворач за шишиња „уво“, стакло „нос“ и кутија за телефон „кожа“.

Овие предмети од човечко месо се секојдневни предмети изработени од силикон и смола. Тие се дизајнирани од Doooo и изработени од Amazing Studio JUR во Јапонија.

Студиото е специјализирано за шминкање на специјални ефекти за ТВ и филмови и користи слични техники за да ги создаде овие додатоци. Устата е паричка, носот е стаклена чаша, прстите се жигови, а очите се коцки.

2 Shares