(ВИДЕО) Двор “4сезони” | Над 3000 растенија во Прекрасниот Двор на 70 годишните Мари и Тони

Градината „четири сезони“ на двојката блика од есенски бои во индустриската срцевина на Велика Британија.

Воздушните снимки прекрасно ја покажуваат најдобрата градина во Велика Британија која пука од есенски бои – и покрај тоа што е во индустриските центри.

Зелените прсти Мари, 72 и Тони 70 кои поминаа 38 години заедно и потрошиле повеќе од 15 000 фунти трансформирајќи ја својата задна градина во прекрасна оаза.

Тие сега имаат 3.000 растенија и цвеќиња, вклучувајќи 450 азалеа, 120 јапонски јавори и 15 смреки од сина ѕвезда во една четвртина од хектар.

3 Shares