(ВИДЕО) Азербејџанскиот пилот се враќа 3 пати да ги нападне Ерменците пред да биде соборен

Веројатно прва целосна борба е снимена меѓу копнената противвоздушна одбрана и авион.

На земја има ерменски-руски противвоздушен топ „Шилка“, а на небото исто така руски авиони опремене со муниција за копнени напади а моделот на авионот е СУ-25.

Со својот авион, пилотот се обиде да го уништи ерменскиот систем за лесна противвоздушна одбрана, кој беше насочен кон него и кој го собори и покрај неговото херојство.

Погледнете го видеото:

2 Shares