Вицови за денес – Насмеј се

Група планинари стигнале на планина и се сретнале со еден овчар.

– Овчару, како побрзо да стигнеме до врвот?

– Е па, да го одврзам кучево?!

 

Хасо го прашува Мујо:

– Мујо, дали твојот коњ пуши?

– Не.

– Тогаш, ти гори шталата.

 

Гатачката ѝ вели на жената:

– Картите покажуваат дека наскоро мажот ќе ви почине.

А жената вели:

– Тоа го знам; а што велат, дали ќе има истрага?

50 Shares