Тест на личноста: Дали вас ве води срцето или разумот

Реакциите во одредени ситуации многу зборуваат за вашата личност и колку сте отворени во изразувањето на вашите чувства.

Колку сте отворени во изразувањето на вашите чувства? Дали лесно експлодирате во критични ситуации? Ќе откриете што вашите реакции велат за вас, ако искрено одговорите на следните прашања…

Негативниот одговор на првите десет прашања носи еден поен, а позитивниот нула поени. За останатите четиринаесет прашања, означете еден поен за ДА, а нула за НЕ.

1. Дали се чувствувате непријатно кога ќе се расплачете на јавно место?

2. Дали мислите дека солзите се знак на слабост?

3. Дали верувате дека момчињата и мажите не треба да плачат?

4. Дали плачете додека читате тажна приказна или гледате мелодрама?

5. Дали ги почитувате политичарите кои јавно покажуваат емоции?

6. Дали мислите дека солзите се непотребни или сувишни во изразувањето на емоциите?

7. Кога сте нерасположени, дали го покажувате тоа во друштвото?

8. Ако видите некој зрел човек да плаче, дали се чувствувате непријатно?

9. Дали луѓето кои не гледаат туѓи солзи или страдања ве изненадуваат?

10. Дали се обидувате да го скриете гневот по секоја цена?

11. Кога ќе доживеете нешто непријатно, дали размислувате и за вашата вмешаност во вината, дали сте можеле да реагирате поинаку?

12. Дали некогаш сте имале проблеми поради “експлозивниот” карактер?

13. Дали мислите дека е подобро и искрено ако покажете дека сте лути?

14. Дали им дозволувате на другите да ве тешат кога сте тажни и кога плачете?

15. Дали лесно “паѓате во оган”?

16. Ви се допаѓа ли кога другите со бакнежи ви изразуваат љубов?

17. Дали секојдневно ги прегрнувате оние што ги сакате?

18. Дали имате навика да разговарате со своите најблиски за чувствата?
19. Дали ви се допаѓа масажата?

20. Додека гледате “смешна комедија”, дали гласно се смеете?

21. Дали сте имале или имате милениче за кого сте многу врзани?

22. Кога слушате музика, дали го следите ритамот со тропање со ногата?

23. Дали бурно аплаудирате и викате на концерти или натпревари?

24. Можете ли да се сетите кога последен пат сте се забавувале и смееле со сето свое срце?

РЕЗУЛТАТИ НА СЛЕДНАТА СТРАНА

13 Shares