Таа беше секс симбол во Југославија, а сега: „Преживеав глад, ја преживеав и сиромаштијата“

Во една емисија откри дека сега преживува сиромаштија и призна дека имала периоди во животот дури и кога била без струја и гладна.

Тања Бошковиќ, легендарната југословенска актерка најпозната по улогите во филмот „Балкан експрес“ и сериите „Среќни луѓе“ и „Позориште у кучи“ зборуваше за најтешките денови во нејзиниот живот.

Во една емисија открив дека преживував сиромаштија и призна дека имала периоди во животот дури и кога била без струја и гладна.

“Бестрашна сум затоа што сум стара. Затоа што ништо повеќе не зависи од никого. Јас можам да живеам без електрична енергија со грст храна. Јас сум со добра градба можам да преживеам. Го преживеав бомбардирањето, го преживеав гладот, ја преживеав сиромаштијата. Сè.

Јас преживеав и сè уште имам сила. Немам веќе толку силни мускули. И веќе не сум толку гласна, едноставно затоа што стана мода да се зборува гласно, некохерентно и крајно бескорисно за целиот мој народ “, откри Тања и рече дека во младоста ја трошела силата на погрешен начин.

Таа додаде дека била гласна, груба и глупава и рече дека сега размислува поинаку и дека сите ќе станеме подобри ако со цело срце застанеме за подобро на другите.

1 Shares