Шведскиот модел против Ковид19 најдобар – Без економски колапс до 0 починати

Додека Европа и светот бележеја рекордни броеви на заразени и починати лица од ковид19, Шведскиот модел беше единствен во светот и бележи веќе нула починати од ковид19.

Шведска беше критикувана од целиот свет за посебниот пристап во борба против ковид19, медиуми како британскиот “Гардијан” , “Си-Би-Ес-Њуз” ја даваа Шведска како пример како не треба да се постапува, ја ставаа во нај не безбедна земја во време на пандемија.

Но, Шведска и покрај сите критики никогаш не воведе строги рестриктивни мерки поради ковид19, шведското население исто така имаше потполна доверба во властите кои одлучуваа за сите мерки за справување со ковид19.

Во Шведска учениците одеа на школо без ограничувања, се работи нормално, речиси и да нема никакви ограничувања. Се е по препорака па дури и носењето маска во затворени јавни објекти е препорака а не обврска.

Властите во Шведска никогаш не се закануваа кон граѓаните за не придржување до препораките кои ги даваа.

Една година подоцна бројките покажуваат дека Шведска била во право за начинот во борба против ковид19. Економијата во Шведска никогаш не ослабна и не само што не е ослабната туку е во пораст. Населението не претрпува психички проблеми, земјата е полна со туристи и се функционира нормално.

0 Shares