Што се случува кога на партнерот ќе му го откриете точниот број на своите поранешни љубовници

Почетокот на секоја љубовна врска се карактеризира со запознавање меѓу себе, прашања, откритија …

Но едно прашање ве соочуваа со многу проблеми, и тие предизвикуваат стомачни грчеви. Кога ќе се отвори темата за поранешните љубовници, кај многумина најчесто се буди истата дилема: да лажете или да ја кажете вистината? Вистински одговор за тоа, всушност, и нема, но еве што вели експертот:

Ако ја кажете вистината…

Ова прашање обично се јавува по т.н. меден месец, или по првите неколку недели од врската кога се чувствувате порелаксирани. И токму од темата на сексуалното минато, вашата врска се враќа на сцената на непријатностите.

Ако сте решиле да бидете искрени и да го кажете точниот или приближниот број на сексуални партнери, сигурно ќе ви биде многу непријатно ако бројот на вашиот партнер е двојно помал.

“Откривањето на вистинскиот број на луѓе со кои сте спиеле може да ја вознемири врската и да ги поттикне другите прашања, како што се имињата на поранешните сексуални партнери или нивните способности во креветот”, објаснува Сузи Паркус, и додава дека вашиот одговор треба да зависи од тоа колку ви е (не)пријатно да зборувате за минатото.

“Ако инаку сте отворени за такви разговори, тогаш искреноста може да и користи на вашата врска. Тоа не мора да биде негативен разговор, дури и ако вашиот број е многу поголем од вашиот партнер.

Сексот е забавен и возбудлив и не треба да се засрамите од вашата сексуална ориентација од минатото “, посочува Паркус

Никој не може да ве осуди поради вашето сексуално минато, и ако вашиот партнер, по признавањето, ве гледа со различни очи и создава проблеми за вас, тогаш тој не е за вас и подобро ви е да ја прекинете таа врска уште на почетокот.

Ако лажете…

Се разбира, постои друга опција, а тоа е лагата, особено ако партнерот веќе го открил бројот на неговите поранешни љубовници и е многу помал од вашиот. Тука постои дилема, бидејќи ако ја кажете вистината, партнерот можеби ќе може да ве осудува, а лагата може еден ден скапо да ве чини.

“Искреноста е клучот за секоја успешна врска, но ако се срамите да ја кажете вистината, тогаш слободно можете да ја промените или да ја трансформирате, особено ако сте сигурни дека тоа е најдоброто решение за вашата врска.

Но, ако сте се одлучиле да лажете, што поскоро сменете ја темата и не тонете длабоко во вашите лаги “, советува специјалистката.

Исто така, ако лажете, не заборавајте да се сетите на бројот што сте го кажале, за да не се предадете сами себе во иднина.

“Важно е да се напомене дека секој успешен однос се заснова на искреност, разговор и споделување со партнерот, па дури и помалку пријатните работи. Ако не можете отворено да разговарате за никого, дури и за поранешните љубовници и врски, можеби тој и не е “вистинскиот” за вас”, заклучува Паркус.

3 Shares