Со оваа поза во сексот за една година може да симнете четири и пол килограми!

Тајната на добрите линии и ефикасната потрошувачка на калории е скриена во сексот, поточно – во одредени пози

Секојдневниот секс за половина час троши 150 калории, а дивиот секс троши 350 калории, што е еквивалентно на половина час трчање, пренесуваат експертите.

Сексолозите советуваат да имате секс три до пет пати неделно, а за време на викендите двапати дневно.

Ова е начинот на кој ќе ги искористите најдобрите од овие “вежби”, а жените треба да го контролираат својот оргазам, односно да се движат така што тогаш стимулацијата е најголема, затоа што тие ги користат така најмногу мускулите, а во позата кога се на партнерот, бидејќи тие така ги вежбаат рамениците, рацете и бутовите.

Покрај тоа, 15 минути страсно бакнување наутро, во попладневните часови и во вечерните часови, согорува околу 100 калории дневно три пати неделно, што е 36.500 калории годишно, или околу 4,5 килограми.

Ако сакате да ја одржите линијата со секс, треба да имате секс секој пат барем по 15 минути, а позата што ги активира повеќето мускули кај мажите е – мисионерската.

Од другите секојдневни активности, миењето на прозорецот троши на пример 336 калории на час, поминување со правосмукалка 215, играње со домашно милениче 204 калории на час, а чистењето на дворот 362. Не заборавајте ни да се смеете. Десет до 15 минути смеење троши 10-40 калории.

7 Shares