Со интимни операции до луд оргазам

Пластичната хирургија на интимните делови на телото доживува вистински бум и претставува нов извор на заработка на естетските хирурзи

Трендот што започна на лицето и градите се спушти и до интимните делови на телото – повеќе жени одлучиле за пластична корекција на вагината, срамните усни и Г-точката за да доживеат поголемо задоволство во креветот.

Таканаречените “интимни операции” доаѓаат од Бразил и од САД, каде што статистичките податоци покажуваат дека најмалку 100.000 Бразилци и 50.000 Американци се подложени на интимни зафати годишно.

Иако нема официјални податоци за Европа, пластичните хирурзи потврдуваат дека ова е нагорен тренд, а вистинскиот бум се очекува за две до три години.

На операциите најчесто се одлучуваат од жени кои веќе имаат неколку бремености зад нив и повеќе не се задоволни од нивниот сексуален живот.

Тие се надеваат дека операцијата ќе ги врати соодветните мускули на состојбата од пред породувањето и ќе одлучат да ја затегнат или подмладат вагината.

Операциите исто така се изведуваат исклучиво од естетски причини. Имено, некои жени мислат дека нивните срамни усни се премногу големи, избегнувајќи групно туширање на базенот или посета на сауна, а нивниот сексуален живот страда бидејќи не можат целосно да се препуштат на својот партнер.

Една од најбараните операции е и зголемувањето на Г-точката, која е заробена од илјадници нервни клетки и чија стимулација го зголемува задоволството во сексуалниот однос.

Со инјектирање на хијалуронска киселина во областа која се претпоставува дека треба да биде Г-точка, нејзиниот волумен се зголемува, што треба да доведе до посилно доживување во креветот.

Според жените кои претрпеле некоја форма на интимен зафат, нивниот сексуален живот подоцна се подобрил.

Најнеповолните жени се подложени на вагинално затегнување, додека операцијата на Г-точката е многу дискутабилна, бидејќи нејзиното постоење не е научно докажано.

Секоја жена која размислува за пластичната хирургија на интимниот дел од телото мора внимателно да размисли за нејзините мотиви. Подмладување, постигнување на неисцрпни естетски идеали и интензивирање на вкусот, за партнерот се погрешни причини за хируршки зафат што и покрај успешната интервенција нема да постигне емотивно задоволувачки ефект.

Исто така, интимните операции започнаа да траат и нивните долгорочни здравствени ефекти се непознати. Лузните што може да останат по операцијата може да предизвикаат проблеми во сексуалниот однос, а особено внесувањето на хијалуронска киселина сеуште не е соодветно тестирана.

6 Shares