Сексуални трендови во 2020 година: од љубов до дигисексуалци!

Откако остави малку горчлив вкус во устата во 2018 и 2019 година, 2020 година ветува доста голем број – добри работи.

Годината 2020 е стотици години инспирација за некои од најголемите мислители, сепак, некои од нив се целосно погрешни во предвидувањата дека до таа година ќе слетуваме редовно на Месечината или ќе живееме во летачки куќи.

Но, предвидувањата на сексуалните трендови? Еден од најпознатите производители на секси играчки Лело знае малку подобро од некои други што да очекува.

1. ЉУБОВТА се врати

Не случајно го искористивме изразот Секс и ЉУБОВ. Кога отворено зборуваме за секс, љубов, согласност и емоции, особено по сите оние скандали поврзани со движењето „И јас“, прилично е јасно дека љубовта може да нè спаси.

Ако доживеете чувства за време на сексот, големи се шансите да бидете повнимателни, транспарентни и подготвени да експериментирате во вашиот сексуален живот. 2020 година може да биде година кога ќе се вратиме на добрата, стара љубов.

„Иако, за жал, веруваме дека сепак ќе има случаи на сексуално вознемирување, веруваме и дека продолжувањето на разговорот за тоа ќе помогне да се зборува повеќе за сексуалната комуникација и да се намали сексуалното вознемирување“, рече др. Лори Минтц од Одделот за психологија на Универзитетот во Флорида, автор на книгите „Да станеме клитеристички“ и „Водич за уморни жени за страствен секс“. Тоа не значи дека повремено лежерно дружење или соло игра е лошо. Прави што сакаш! Но, нека биде – со љубов.

Девојките го прават тоа за себе

‘Мислам дека женското задоволство и клиторисот (што за многу жени оди заедно) повеќе нема да бидат табу-тема. Исто така, мислам дека жените ќе станат значително порелаксирани со употреба на технологија, особено оние чиј фокус е на женското задоволство, како што се клиторичните вибратори “, вели др. Минц.

Вистината е. Дамите беа настрана со децении од различни причини, главно патријархални кои одат рака под рака со неразбирање на мистериите на женскиот оргазам.

Научниците не можеа да го разберат неговото постоење, а уште помалку повеќекратните оргазми што можат да ги доживеат само припадничките на понежниот пол. Бројките сè уште се поразителни: само 40-60% од жените мастурбираат, во споредба со 95-99% од нивните машки колеги.

И со оглед на фактот дека само 18% од жените можат да доживеат оргазам за време на секс со пенетрација, не е ни чудо што ќе видиме зголемување на уредите за не-пенетрација насочени само кон жени.

Сексуална релаксација

Поврзана со растот, сексуалната релаксација станува нова форма на нега на телото. Отвореноста почнува да ги руши сите бариери и стигми поврзани со каква било форма на физички срам што вклучува појава на интимни делови од телото, сексуални нарушувања и разни сексуални желби.

Различни платформи за сексуално образование стануваат сè поважни – има дури и апликации насочени кон „безбеден секс“ и водич за соло игри. Сексот станува се повеќе и повеќе бесрамен, љубовта себе си и партнерот е некако забавна, и ние сме за тоа!

CBD лубриканти

CBD гумени бонбони. CBD за кожа, CBD како додаток на кафе. CBD е насекаде, дури и на вашите интимни делови. Иако истражувањето за сè што е поврзано со КБР сè уште трае, хербалните производи се зголемуваат од добри причини (наводно).

Веќе е достапна цела палета производи кои ветуваат сè – од зголемен проток на крв во гениталиите, до возбуда и зголемено чувство за помалку болен секс, и најверојатно, вашиот најсилен оргазам досега.

И за оние кои страдаат од карлична болка, напнатост или сексуална дисфункција, тоа може да биде исклучително корисно, барем така велат тие.

Дигитална сексуалност

Технологијата е присутна во спалната соба веќе неколку години, а сега работите ќе станат уште поинтензивни. Виртуелната реалност и сексуалните роботи ќе станат правило. VR напредува рапидно, додека роботите со секс кукли се уште не се далеку од готово.

Се чини тешко да се научи робот да покажува емоции или да се движи како човек (добро!). Затоа некои производители експериментираат со роботски форми кои не личат на луѓе. Замислете само што сите чуда ќе излезат од таа кутија во Пандора!

И тоа нè води кон дигисексуалци – луѓе кои ја интегрираат технологијата како задолжителен и основен дел од нивниот сексуален живот и на кои можеби не им е потребна интимност за да уживаат во сексот, што е во спротивност со бројот на нашиот сексуален тренд.

Дигисексуалците многу веројатно ќе бидат стигматизирани и исмевани , исто како и што било друго ново и различно. Но, крајно време е да сфатиме дека исклучувањето никогаш не направило некој среќен. Буквално – иднината пристигна, а иднината е љубов (за сите).

1 Shares