Samsung подготвува нешто сосема ново во светот на паметните телефони?

Еден екран, два … Три? Токму тоа размислува Samsung.

Samsung покажа со своите флексибилни телефони во која насока може да се движи дизајнот на паметните телефони во иднина. По „детските болести“ со првиот Galaxy Fold, Z Flip и Z Fold 2 покажаа дека Samsung ги слуша своите корисници, но исто така и дека има простор за подобрување.

Токму ова подобрување може наскоро да ја види светлината на денот. Според документацијата добиена од тимот на LetsGoDigital, Samsung разгледува комплетно нова форма на флексибилен телефон.

Новиот флексибилен екран на телефонот би бил преклопен на три дела, а специјален додаток би била повлечена тастатура што треба да олесни посериозна работа на уредот.

Според податоците доставени од Самсунг до Корејската канцеларија за интелектуална сопственост, станува збор за уред кој се преклопува на две места. Тастатурата за извлекување се „крие“ во еден дел од екранот и може да се извлече по потреба.

Дел од екранот секогаш би бил достапен на корисникот, и тој може да се користи во различни позиции (како „шатор“, таблет или некој вид лаптоп).

Додека нема технички податоци, се чини дека Самсунг замислил дека целиот уред, кога е составен, не зазема многу повеќе простор од сегашниот Z Fold 2.

Што точно ќе се крие под површината на „оригами“, не можеме ни да претпоставиме бидејќи сè уште не е познато кога ваков уред би можел да се појави на пазарот.

2 Shares