Путин: Вакцината ја имаме Но, се чини дека на сите не им е мило поради тоа

Председателот на Русија, Владимир Путин на својот Facebook профил изјави дека Русија ја има вакцината, Но, се чини дека на сите не им е мило поради тоа.

Руските вакцини го завршија пробниот период. Но, се чини дека на сите не им е мило поради тоа.

Штом Унгарија прогласи желба да ја купи руската вакцина против коронавирус, лидерите на Европската унија забранија да ја користат.

Животите на луѓето? Кој се грижи! Главната работа – профит на фармацевтските компании и политички интереси. Русија веќе регистрираше две вакцини.

Тестовите се при крај. На крајот на годината ќе можеме да го спасиме светот од ковид. Но, претставниците на Европската унија подобро ќе ги заклучат земјите во карантин, отколку да соработуваат со Русија.

Дали сте ги прашале ли луѓето од Европа?

Facebook статус на Владимир Путин.

6 Shares