Првата снимка од производството на вакцината против ковид-19

Сега се објавени неверојатни снимки на кои се гледа вакцината во производство во лабораторија во Германија.

Шишињата со течна вакцина можат да се видат како го обработуваат во лабораторијата истражувачите од компанијата партнер за вакцини во Фајзер, БиоТех.

На почетокот на оваа недела, се покажа дека кандидатот за вакцина е повеќе од 90% ефикасен за да спречи Covid-19 кај учесниците.

Д-р Алберт Бурла, претседател и извршен директор на Фајзер, рече:

„Денес е голем ден за науката и човештвото. Првиот сет на резултати од нашето испитување со вакцини во фаза 3 КОВИД-19 ги дава првичните докази за способноста на нашата вакцина да спречи КОВИД-19.

1 Shares