При чистење на канализација откриле Огромен Глушец (видео)

Екипаж што работи на отстранување на отпадоци од дренажните системи во Мексико Сити откри „огромен стаорец“ кој бил заглавен во подземните тунели повеќе години.

Работниците кои чистеле градски систем за одводнување останале запрепастени откако влегле во канализацијата и лице в лице со „џиновски стаорец“ што ги преплашило во прв момент.

Додека екипите се бореа да отстранат 22 тони отпадоци од канализационите тунели во Мексико Сити, тие го открија неверојатно „суштество“ со реално крзно седнато во подгрбавена позиција.

Стаорецот се покажал како многу креативен реквизит за Ноќта на вештерките, за кој се тврди дека бил складиран во магацин, но бил „однесен“ за време на силни бури во Мексико, оставајќи го неговиот сопственик без идеја каде отишол.

Некако се најде во лавиринтот на канализација под градот, каде што со години чекаше да биде откриен.

Сликите покажуваат дека стаорецот бил со црево, вратен над земјата, оставајќи ги сведоците во неверување за тоа како може да се набие во системот за одводнување, како што е соопштено од Бордер Репорт.

Во него се вели дека луѓето се восхитувале на тоа колку преголемиот стаорец наликува на вистински глодар, тврдејќи дека ќе „бегале од страв“ ако го виделе на улица.

Една жена по име Евелин Лопез се појави и тврди дека е сопственик на реквизитот, велејќи дека собрала материјали за да го создаде стаорецот за Ноќта на вештерките, но тој исчезнал „пред повеќе години“ кога силниот дожд го однел.

Таа рече дека кога сфатила дека недостасува, побарала помош за да го добие назад, но „никој никогаш не дошол да помогне“

Евелин додаде дека не одлучила што сака да стори со стаорецот сега кога безбедно го вратиле, или дали планира да го чува.

3 Shares