Повторно Убиство на црн човек во УСА (видео)- Се противел на апсење Двајца Полицајци го застрелале

27 годишниот жител на Атланта, Рејшард Брукс, црнец, беше застрелан до смрт од двајца бели полицајци во петокот вечерта.

Полицијата беше повикана во локалното Венди (маркет) во 10:33 часот. затоа што човек спиел во паркирано возило кое работело во место, што предизвикало другите луѓе околу да реагираат.

Според надлежните, Брукс не сакал да изврши тест за трезвеност и дал отпор кога бил повикан да го прави тестот а и давал отпор при апсењето.

Потоа, тој се обидел да избега од местото на настанот па полицијата се обидела да го задржи со електрични пиштоли при што не успеала, тогаш бил застрелан.

Се поставуваат прашањата: Дали таа смртоносна сила би била користена врз бел човек? И, што е уште поважно, треба ли да се пука и убие дури и кога не е делото кривично?

69 Shares