Погледнете што нашол сервисерот на мобилни телефони во мобилен кој го отворил за да го поправи

Поправање телефони вообичаено е јасен процес, но еден човек раскажа за неговата конфузија откако откри многу невообичаено барање за кое рече дека е скриено во телефонот

Еден сервисер бил шокиран кога открил белешка која навидум била прикачена на расипан телефон, во кој се бара да не го поправа.

Необичното барање се приложи со мито – банкнота од 100 долари за засладување на зделката.

Мајсторот испрати видео на Тикток на кое се гледа наводната белешка и расипаниот телефон. (видеото доле)

Видеото на Мани Варда за незгодниот инцидент стана вирално со повеќе од два милиони прегледи и илјадници коментари.

Многумина го фалеа за неговото чувствително справување со ситуацијата – иако други тврдеа дека тој „го скршил кодексот за брат“.

На видеото, Мани тврди:

„Значи, овој клиент и неговата сопруга влегоа кај мене во сервисот и ми дадоа да го поправам неговиот телефон.

„Бев како“ добро, дај ми еден час, ќе го завршам за тебе.

„Како и да е, дојдов одзади, го отворив и ова е она што го најдов внатре.

Тој покажува рачно напишана белешка во која се бара од човекот да се преправа дека телефонот не може да се поправи.

Таму пишува: „Ве молам, кажете и на мојата сопруга телефонот не може да се поправи.

„Таа сака да ја провери историјата на телефонот. Благодарам со 100 долари.

На крајот од видеото, Мани ги прашува своите следбеници: „Што мислите момци да го поправам?“.

Многу луѓе го повикаа да и каже на жената за белешката, со еден совет: „Чувај ги стоте и кажи и,“

Друг одговори: „Таа веќе знае, едноставно не сака да ја прифати вистината“.

Трет советуваше: „Кога ќе се вратат за телефонот, вратете му го сето тоа, пари, се!

„Немај дел од тоа. Кажи му дека не можеш да го решиш неговиот проблем“.

Четвртиот додаде: „Чувајте ги стоте и почитувајте го Кодексот на Бро“, што едно лице го возврати: „Кодексот за братчиња се однесува на мали момчиња. Мажите всушност ги почитуваат жените“

Корисникот на „ТикТок“ постави уште едно видео откривајќи што решил да направи – и многу луѓе се олеснија.

Во него, Мани тврди дека жената ја посетила продавницата еден ден порано отколку што им рекол да се вратат и побара да го види телефонот.

На видео, што е видено 2,5 милиони пати, тој и кажува на жената за белешката.

Тој објаснува: „Не го поправив затоа што го отворив и ова е она што беше внатре.

„Не сакам ништо да го сторам со тоа, не сакам да ме вклучите во вашиот живот.

„Знам дека тоа е само деловна активност, но ….“, се повлекува тој пред жената да го прекине.

Таа прашува: “Дали си сериозен? Тој мисли дека е толку масен ******”.

Жената потоа му кажува на Мани дека ќе му плати 200 долари за да го поправи телефонот.

Тој се согласува, додавајќи дека „се чувствува лошо“ и сака таа да ја знае вистината.

4 Shares