Пижамите направени од овој материјал обезбедуваат највисок квалитет на сон

Мерино волнените пижами одржуваат идеална температура за спиење, што е од витално значење за уживање во сон. Волната далеку најдобро ја регулира телесната температура и нè одржува во „зоната на термичка удобност“.

Мерино волната позитивно влијае на спиењето, покажа истражувањето спроведено во Австралија. Имено, спиењето во пижами од мерино волна може да го продолжи спиењето за 15 минути во споредба со памучните пижами.

Без оглед на сезоната, волната е идеален избор за спиење цела година бидејќи структурата на волната ќе ви овозможи да се оладите кога сте жешки и да се загреете кога сте ладни.

Мерино волната создава изолациски воздушни џебови кои зафаќаат повеќе воздух од кое било друго влакно и на тој начин градат одбрана од студот. Таквата природна одбрана ја одржува топлината кога температурата паѓа под – 10 степени, а ако е топла го задржува студот и ако температурата надминува 30 степени.

Мерино волната е природен термостат за носење.

1 Shares