Овие три хороскопски знаци сите ги мразат: Но, тие се потајно најдобри

Постојат многу предрасуди кон хороскопските знаци и многумина ќе бидат во искушение да ви судат според датумот на раѓање, но не сите знаци се како што изгледаат „на почетокот“.

1. Лав

Стереотип:

Бесни егоманијаци. Кога помислувате на Лав, можете да замислите некој како се мачи додека носи 12 торби од продавницата, го гледа својот одраз во љубов и ве совладува во разговорот.

Реалност:

Лавовите се охрабрени од креативниот израз. Со Сонцето како владејачка планета, Лав се надева дека ќе ја пренесе својата топлина на другите преку многубројните таленти.

Овие дарежливи огнени знаци сакаат да ве мотивираат со своите зборови, да ве трогнат со својата музика и да ве воодушеват со екстравагантна забава за изненадување.

И, повеќе се грижат за тоа како ги гледате, отколку за тоа како тие самите се доживуваат. На лавовите им е потребна храброст да бидат постојано во центарот на вниманието, но и постојана потврда дека се сакани и прифатени.

Не ги осудувајте веднаш и замислете, на пример, како би било да дадете се од себе во караоке и никој да не ве аплаудира. Зад целата нивна ‘рика’, хороскопските Лавови се само чувствителни мачиња на кои им треба дополнителна љубов.

2. Близнаци

Стереотип:

Лицемерни муабети. Близнаците се придружени со гласот дека тие се топло-ладни пријатели кои ќе ги уништат вашите планови, ќе ги откријат вашите тајни и нема да престанат да блебете цело време.

Реалност:

Овој воздушен знак е претставен од Близнаци и тие навистина имаат толку многу мисли во главата во секој момент што е доволно за две лица. Ако имате чувство дека не можат да се посветат, тоа е само затоа што имаат премногу на ум. Замислете нешто како 25 оброци сместени во мала шолја кафе.

Тие се оптимисти и постојано бараат нови искуства, па затоа ќе сакаат да ви кажат се за себе. Одлични комуникациски вештини им даваат на Близнаците нивниот планетарен владетел Меркур. И, иако се чини дека се најголемите брборења на Зодијакот, тие всушност се најдобрите слушатели.

Близнаците се меѓу најоткриените знаци. Нивната прилагодливост им овозможува да се идентификуваат и сочувствуваат со никого, без никакви предрасуди и осуди.

3. Шкорпија

Стереотип:

Филмски негативци. Скорпиите се претставуваат како мистериозни суштества опседнати со одмазда. Можете да ги најдете во темни и влажни пештери додека го планираат вашиот пад.

Реалност:

Секако, Скорпиите се мистериозни, но тоа не е затоа што имаат некои злобни и скриени планови. Тие мора да се чувствуваат безбедно пред да ви се отворат.

Празниот изглед и необичниот хумор го штитат длабокиот емоционален интензитет на Шкорпија.

Откако ќе утврдат дека сте искрени и сигурни, нивната ладна надворешност почнува да се топи и ве пушта во нивното меко, емпатично внатрешно царство.

Скорпиите се толку интуитивни што можеби мислите дека ве читаат на умот.

Тие не се заинтересирани за површни врски и големи забави каде се водат плитки дискусии. Тие бараат вистински, интимни човечки врски. И штом ги најдат, тие ќе сторат сè за да ги заштитат оние за кои се грижат.

3 Shares