Ова е најголемата заблуда за сексуалниот однос!

Вистинските бројки се многу различни од нашите очекувања или, подобро кажано, желбите.

Колку често мислите дека луѓето имаат секс во текот на еден месец?

Во ерата на сексуални слободи, би рекле дека паровите имаат секс барем секој втор ден, а некои многу почесто (и неколку пати на ден).

Но, се чини дека сите живееме во (голема) заблуда, барем така покажуваат резултатите од долгорочното истражување на Ипсос во Велика Британија и САД.

Имено, истражувањето откри дека повеќето испитаници претпоставуваат дека луѓето на возраст од 18 до 29 години водат љубов најмалку 14 пати месечно во просек.

Но, вистинскиот број ги шокираше бидејќи вистината е едноцифрена, и во Велика Британија е 5 и во САД само 4 !!! Фигуративно кажано, наместо најмалку 180 сексуални односи во текот на годината, помладите мажи имаат сексуален контакт само околу 50 пати!

Но, и тоа не е, се чини, најголемата заблуда !!!

Имено, оваа студија исто така откри дека мажите претпоставуваат дека помладите девојки имаат повеќе од 20 сексуални односи во текот на еден месец. Но, наместо очекуваниот број 20, откриено е дека младите Британки и Американки имаат секс само 5 пати во рок од 30 дена!

2 Shares