Откриена возраста на која мажите и жените изневеруваат најмногу, најчесто од овие пет причини

Измамата во врската е поразителен настан што бара многу разбирање, посветеност, силна волја и многу љубов кон врската за некако да се врати во колосек.

Луѓето прават најмногу прељуба на возраст од 39 години, покажува британско истражување.

Објаснија дека оваа година е пресвртна точка во животот на многумина – некои почнуваат да влегуваат во кризата во средниот живот или бараат нови возбудувања.

Студијата покажа дека ние сме всушност најподложни на изневерување во последната година од која било деценија од животот (19, 29, 39, 49 или 59).

По 39-та година од животот, најнеповолни се 49-та година, а потоа следат 29-та година.

Истражувањата покажаа дека некои луѓе изневеруваат со цел да го привлечат вниманието на својот партнер, а исто така честа е и прељубата за одмазда.

Летните месеци се особено опасни затоа што тогаш има 25 проценти повеќе прељуба.

Петте најчести причини за неверство се:

  • Недостаток на возбуда во кревет (76 проценти)
  • Се појави можност (54 проценти)
  • Досада во врска (46 проценти)
  • Повторно контактирајте со старата loveубов на социјалната мрежа (28 проценти)
  • Желба за промена (22 проценти)

Се надеваме дека ќе ги пребродите овие причини и свесно нема да вршите прељуба, сепак тоа е навреда за партнерот и врската.

1 Shares