Најдени слики што ја покажуваат вистинската трагедија на Титаник

Приказната за Титаник е широко позната низ целиот свет. Дури и ако не сте ја гледале убавата љубовна приказна помеѓу Кејт Винслет и Леонардо ди Каприо, сепак ја разбирате суштината на она што се случило на бродот „Титаник“.

Главната идеја беше дека масивен брод и санта мраз не одат заедно и на крајот, големиот брод се најде на дното на океанот. Навистина нема многу што има на површина, но штом се појавија ретки слики од Титаник, приказната стана многу потрагична.

Повеќе од 106 години подоцна, а вистинската приказна сега се раскажува.

За Титаник

И покрај првичните реклами на RMS Titanic, тој навистина не бил тоа што се рекламирало. Сепак, тоа беше првиот супер крстаречки брод и брзо беше наречен „Кралица на океанот“, заедно со репутацијата на непотоплив.

Низок буџет

Томас Ендрус беше главниот планер кој го надгледуваше развојот и изградбата на РМС Титаник. Неговите аранжмани за овој богат и луксузен брод беа скратени кога Исмеј му рече на главниот планер дека треба да ги намалат трошоците за бродот.

Големиот пожар на Титаник

Несомнено е дека Титаник беше огромен, а тоа значи дека му треба огромна енергија за да го напојува. Бункерите за јаглен требаше да бидат доволно големи за да ја соберат големината на бродот.

Горилниците за јаглен имаа стандардна функционалност, но едно нешто што беше чудно беше елемент што успеа да го загрее резервоарот.

Шокантни извештаи

Можеби се чини дека овој инцидент е мало назадување и може да се поправи со помош на неколку пожарникари на бродот. Сепак, застрашувачки факт е дека пожарот што избил пред заминувањето на бродот не беше изгаснат пред заминувањето на Титаник на своето прво патување, тргнал со пожар.

Единаесет луѓе имаа задача да го изгаснат пожарот, но тоа беше неуспешна мисија. Огнот сè уште гореше и стануваше се посилен како одминуваа деновите. Сепак, она што го прави овој факт уште позастрашувачки е што патниците не биле информирани за пожарот.

Брод-полн со лаги

Исмај ставаше голем акцент на оставање на добар впечаток за инвеститорите да заборават на сите средства што беа вложени во бродот. За да се обезбеди овој впечаток, првокласните области беа луксузни и скапи, дури и ако структурата се распаѓаше.

Бродот што не потонува, потона

14 април 1912 година беше денот кога сето тоа се сруши за Исмај. Ова беше кога Титаник се судри со огромна санта мраз. Потребни беа вкупно два часа и 40 минути целиот брод да потоне под површината.

Познатиот Бенд на Титаник.

Фитнес салата за вежбање на Титаник.

Прва класа апартман

Втора класа апартман

Трета класа апартман

2 Shares