Мажите паѓаат на овие дами без исклучок: Проверте дали сте меѓу нив!

Д-р Моника Мур од Универзитетот Вебстер вели дека начинот на кој флертуваме е одлучувачка точка.

Ако жената е таа што започнала невербален флерт, таа покажува самодоверба што неверојатно ги привлекува мажите.

Ако сме во просторија полна со луѓе (на пример, во кафуле или клуб) и откриеме човек што го сакаме во далечината, флертувањето започнува со контакт со очите.

Ако жената е таа што започнала невербален флерт (дури и мажот да е тој што ќе пристапи), таа покажува самодоверба, што е многу привлечно за мажите.

1. Зазедовте вистинска позиција

Ако е направен првиот чекор и сега тој стои пред вас, тогаш држењето на телото е важно. Резултатите од психолошка студија покажаа дека жените имаат проблеми со флертувањето ако маж им пријде од страна.

Од друга страна, спротивното е точно – мажите не се чувствуваат најдобро ако жената им зборува пред нив. Значи, излегува дека малку закосената положба за седење или стоење може да ги зголеми шансите.

2. Вие сте директни

Научниците од Универзитетот Бакнел ја проучувале темата разговор и начинот на однесување на жените при флертување заради истражување.

Резултатите покажале дека жените кои биле многу директни, активно им приоѓале на мажите, им рекле дека се заинтересирани или побарале краток физички контакт, имаат многу поголем успех од другите.

3. Самите флертувате

Секако, убаво е ако ви помага најдобриот пријател, но тоа не е баш потребно – барем кога станува збор за шансите за успешен флерт.

Еден професор го објаснува проблемот на следниов начин: -Ако сте двајца, на мажот му е потешко да открие дали станува збор за разговор за флерт или не. Меѓутоа, ако зборувате „еден на еден“, знаците се појасни ако некој пројави интерес.

4. Одржувајте контакт со очите

Контактот со очи е исклучително важен кога флертувате. Тоа сигнализира на другата личност дека сте заинтересирани и гради интимна врска. Веројатно го знаете чувството на пеперутки во стомакот или потребата да се смеете ако некој намерно ви загледа долго во очите.

Овој ефект помага во флертувањето за да предизвика интерес кај мажите. Резултатите од една студија дури покажаа дека луѓето кои се гледаат едни со други во очи две минути, развиваат страсни чувства.

5. Носете ја вистинската боја

Бојата на облеката што ја носиме може да влијае и на исходот од флертувањето, односно може да предизвика интерес кај мажите.

Резултатите од истражувањето покажаа дека црвената боја работи особено добро кај мажите. Симболизира моќ и самодоверба.

2 Shares