Мажите кои имаат овакви жени, 10 пати се посреќни од другите

Убавината е во очите на набљудувачот, а и среќата.

Неодамнешните истражувања покажаа дека мажите кои имаат подебели избранички се посреќни од мажите кои се во врска со послаби жени. И тоа 10 пати.

Научниците од Националниот Автономен Универзитет во Мексико испитале стотици парови и дошле до интересни заклучоци.

Мажите кои имаат подебели жени се со поголема веројатност да се смеат повеќе од мажите со послаби жени, а воедно и се многу посреќни. Послабите жени се почесто се резервирани, повеќе фокусирани на изгледот и помалку експресивни, што влијае на нивниот однос со човекот со кого се во врска, се вели во заклучоците.

Подебелите жени се со поголема веројатност лесно да се справат со проблемите и конфликтите во врските, а ова е уште еден од заклучоците на ова истражување.

24 Shares