Луѓето ве осудуваат само врз основа на овие две работи, велат психолозите од Харвард

И не станува збор за облеката …

Сите веќе научивме дека добар прв впечаток значи многу. Но, заборавете на советот дека е потребно многу шминка (за понежниот пол) и совршено комбинирани парчиња облека затоа што се покажа дека е тајна во нешто сосема друго.

Според Ејми Кади, професор на деловното училиште Хавард, која со години истражува што е првиот впечаток, секој си поставува две прашања кога првпат ќе се сретне:

  • Дали можеш да и веруваш на оваа личност?
  • Дали оваа личност заслужува моја почит?

Одговорите на овие прашања помагаат при проценка на нечија топлинска вредност. Но, таа посочува дека е важно прво да се добие доверба, а потоа и да се почитува:

„Ако сакате да влијаете врз некого и таа личност да не верува во вас, нема да стигнете далеку. Освен тоа, може да предизвикате сомнеж затоа што таа личност ќе помисли дека сте манипулатор. “Значи, за да станете„ подарок, а не закана “, треба да бидете топли, достојни за почит и доверба.

Но, тоа не е единствениот начин на кој може да задоволите некого. Физичкиот изглед, сепак, има своја вредност. Студија објавена во 2017 година, спроведена од психологот Лесли Зебровиц, вели дека луѓето проценуваат 4 работи на твоето лице:

Дали имате „бебешко лице“:

Луѓето кои имаат „бебешки лица“ имаат големи очи, кратки бради, заоблено лице и високо чело. Кога се среќаваме со таква личност, ние сме често по пољубезни и повнимателни кон лицето во комуникацијата.

Какви сличности имате:

Луѓето сакаат да гледаат нешто со што се запознаени и се чувствуваат пријатно во друштво на таква личност. Дури е докажано дека бебињата реагираат на лица на ист начин.

Физичка импресија:

Постојат некои универзални закони за тоа што сметаме дека е привлечно на нечие лице, а здравите луѓе честопати изгледаат привлечно. Кога гледаме лице кое е здраво, гледаме некој што можеби ни се допаѓа, интелигентен и способен.

Емоционална компатибилност:

Луѓето се прилично добри во препознавање на изрази на лицето, па затоа честопати само врз основа на тоа правиме проценки за другата личност и нивните емоции, кои може да бидат слични на нашите.

Значи, иако не можете да влијаете на сите горенаведени фактори, можете да ја надополните вашата емоционална компатибилност со употреба на говор на тело што само по себе создава невидлива нишка доверба.

Заклучок: Следниот пат кога ќе сретнете некого, фокусирајте се на стекнување доверба и тоа не се случува по цврсто ракување.

3 Shares