Во која година од врската повеќето жени прават прељуба?

Сите сме ја слушнале изјавата дека љубовта живее три години – по што паровите го губат интересот за врската и верноста и започнуваат да бараат забава на страна.

Најновите истражувања покажаа дека жените во раните фази на врската се свртуваат кон други мажи.

Имено, во рамките на истражувањето на контроверзната страница за средби Ешли Медисон, откриено е дека дури 37 проценти од жените биле неверни во текот на првата година од врската. Ако споредиме, во текот на врската од 7 до 20 години, 25 проценти извршиле преuљуба, а по 20 години врска, само 23 проценти од жените извршиле прељуба.

На оваа студија се придружија и други истражувања кои го разгледаа профилот на личноста на мамените жени.

Така, францускиот портал за жени „Глиден“ преку истражување спроведено на над 1.000 жени откри дека жените со завршено високо образование имаат поголема веројатност да имаат „љубовни излегувања“. Всушност, колку е повисоко нивото на образование, толку се послободни и попријатни сексуалните желби.

Испитаниците одговориле на различни прашања и ги оставиле своите лични податоци, така што онлајн порталот што се занимава со темата љубовни врски излезе со поинтересни податоци.

Имено, според анкетата на оваа страница, Германците се наоѓаат на самиот врв на листата на најневерни жени – дури 43 проценти од нив признале дека имале обичен секс на страна барем еднаш, а Французинките го зазеле второто место (37 проценти).

1 Shares