Која фризура е вистинска за вашата форма на лицето и текстура на косата?

Многу е важно да ја прилагодите фризурата на текстурата на косата и формата на лицето. Со помош на овие совети, најдете ја вашата идеална фризура!

Права коса, тркалезно лице

Идеалната должина на косата е до вашите раменици, бидејќи на тој начин визуелно ќе го издолжите лицето, а густите и правилно пострижени шишки ќе ги истакнат вашите образи.

Права коса, квадратно лице

Како и со тркалезното лице, идеалната должина на косата е до рамената. Постепено пострижената коса од брадата ја омекнува силната вилица. За да визуелно се намали широкото чело.

Права коса, срцевидно лице

Мега популарната Пикси фризура е заправо совршена за вас, затоа што со неа ќе ги истакнете вашите очи и образи. Втората варијанта е Боб со неколку долги слоеви.

Права коса, овално лице

Слоевите кои почнуваат веднаш под вашите очи ќе го направат вашето лице да изгледа поцелосно. Жените со овално лице треба да избегнуваат еднолична права долга коса.

Брановидна или кадрава коса, тркалезно лице

Должината на косата може да биде до рамениците или малку подолго, но секогаш во слоеви за да се добие пирамидална форма која ќе се спротивстави на тркалезното лице. На овој начин ќе имате изразена структура на лицето.

Брановидна или кадрава коса, квадратно лице

Идеалната должина на косата е до рамената, слоевито истрижена од ушите до крај. Исто така, препорачливо е да се истрижат неколку кратки прамени кои паѓаат преку челото.

Брановидна или кадрава коса, срцевидно лице

Со цел да се постигне рамнотежа поради широкото чело, исто така е неопходно слоевито да ја истрижете косата.

Брановидна или кадрава коса, овално лице

Слоевито истрижена коса до рамената ги нагласува образите.

Ситно кадрава коса, тркалезно лице

Должината на косата треба да биде до брадата или рамената, не повеќе. Дијагоналните слоеви ја отстрануваат тежината на косата и го стеснуваат лицето.

Ситно кадрава коса, квадратно лице

Изберете било кој стил, над или под вашата брада. Парчињата што завршуваат на вилицата ќе ја зголемат ширината на вашето лице.

Ситно кадрава коса, срцевидно лице

Должината на Боб-фризурата до брадата создава ласкава форма околу вилицата. Избегнувајте тримери, тие ќе ја ослабат косата и ќе создадат кадрици.

Ситно кадрава коса, овално лице

Афро фризурите, супер кратки и супер густи, му даваат на вашето лице совршена рамнотежа.

35 Shares