Кликни и ГЛАСАЈ – Дали сте за Легализација на Канабисот за Лична Употреба

Македонски здруженија бараат да се измени Законот за опојни дроги кој е во собраниска процедура и да се декриминализира употребата и поседувањето канабис само за лична употреба.

ДОЛЕ – ГЛАСАЈ ДАЛИ САКАШ ДА СЕ ЛЕГАЛИЗИРА КАНАБИСОТ (гласањето е анонимно)

„Јас одговорно ви тврдам дека повеќето од луѓето кои ги носат законите кај нас веќе користат канабис. Се случувало полицаец кој користи канабис да ме апси за канабис, тоа мора да престане. Властодршците мора да знаат дека марихуана во Македонија се користи, и тоа на ангро“, изјави Филип Достовски од „Зелена алтернатива“.

Драгана Дрндаревска од „Коалиција Маргини“ :

„Се прави голема неправда, спротивно е на принципот на владеење на право една група на луѓе која има доволно средства да го произведува и извезува да прави профит, а друга да оди во затвор“, вели Дрндаревска.

Сподели со пријателите

ДАЛИ САКАШ ДА СЕ ЛЕГАЛИЗИРА КАНАБИСОТ - кликни ДА или НЕ
20 гласови · 20 одговори
13 Shares