Како стареме, почнуваме да живеме за моменти кои не можат да се опишат со зборови

Како што старееш, сфаќаш колку е скапоцен секој момент. Веќе не се грижите што ќе кажат луѓето и како некој ќе гледа на вас, уживате кога знаете дека вашиот живот е само ваш и дека вие ги поставувате правилата во него.

Како што стареете, вашиот поглед на светот станува се повеќе и повеќе прочистен.

Веќе не сте напнати кога излегувате на некои популарни места, ниту ве интересира кого ќе видите таму или кој ќе ве види.

Се што ви треба е вашиот дом, поглед на зајдисонце и личност со која ќе ги размените своите мисли.

Потребна ви е една драга личност која ќе ве разбере на тој свет и која ќе ја разберете без многу зборови во тишина и без многу гестови.

Како што стареете, веќе немате време некому да му значите ништо, така што на самиот почеток се дистанцирате од луѓе кои не ве почитуваат, луѓе кои само ве искористуваат и луѓе кои ве игнорираат.

Сфаќате дека е добро да имате многу пари, но поважно е да имате мир и чиста совест за да не се грижите повеќе на друго место каде би можеле да заработите.

Почнувате да уживате во оние мали нешта во кои секогаш можевте да уживате, но не, бидејќи не знаевте, не бевте способни.

Како што стареете, почнувате да живеете во моменти што не можат да се опишат со зборови. Веќе не ви значи како ќе изгледате, што ќе облечете, како другите ќе гледаат на вас, и од сето ова ви станува поважно како се чувствувате.

Го ослободувате срцето на огорченост, повеќе не се сеќавате на секој и не очекувате премногу од луѓето.

Ќе ви биде доволно колку што ви е потребно за живот, и во секој случај се повеќе ќе ви дојде.

На крајот сфаќате дека среќата е навистина во малите нешта.

Како што стареете, вашиот живот станува поедноставен, не ги комплицирате работите повеќе и барате комплицирани луѓе да ве заобиколат.

Како што стареете, сфаќате колку е скапоцен секој момент и не оставате повеќе на случајноста, туку одлучувате да го потрошите само во она што ве исполнува и ве прави среќна личност.

Веќе не се грижите што ќе кажат луѓето и како некој ќе гледа на вас.

Сега уживате кога знаете дека вашиот живот е само ваш и дека ги поставувате правилата во него.

0 Shares