Како да знаете со сигурност дали му се допаѓате, следејќи го говорот на телото

1. Испитајте ги неговите движења на телото

Ако му се допаѓате, ќе забележите дека ретко ви го свртува грбот, често се наведнува кон вас, а исто така и дека ве гледа многу. Ако крене раменици кога е близу вас, тој е романтичен и се грижи за тоа што вие ќе кажете. Ако ги насочи рамената и карлицата кон вас додека седи, тој дефинитивно чувствува нешто за вас.

2. Обрни внимание на контактот со очите

Ако му се допаѓате, тој може или да погледне брзо на друг начин ако е срамежлив, или ќе се обиде да го фати вашиот поглед и да го задржи некое време или да направи смешен израз на лицето.

Ова може да биде непријатно ако не го сакате тоа. Ако се чувствувате како да сте одржувале контакт со очите само за дел од секундата подолго отколку што би правеле со другите, или ако тој погледне брзо, во друга насока, тогаш бидете сигурни дека нешто се случува.

Кога е близу вас и каже / направи нешто смешно и сите се смеат, неговите очи ќе трепнат кон вас, за да види дали и вие се смеете.

3. Слушајте што вели тој

Ако му се допаѓате и е нервозен, веројатно ќе започне да зборува за себе. Многу пати момците чувствуваат потреба да се докажат, особено кога станува збор за некој друг во вашата компанија.

4. Бидете свесни за допирот

Може да ја стави раката на вашата рака кога се смее и нема да мрда со ногата кога ќе ве допре, или може да ве прегрне за ситници – сето тоа се добри работи да знаете дека му се допаѓате, но внимавајте да не налетате на „Плејбој“ кој работи со многу девојки.

5. Погледнете го неговото однесување и постапки околу другите девојки и видете дали тој е поинаков кон вас.

Некои момци флертуваат со други девојки за да го привлечат вашето внимание. Тоа им помага да видат дали навистина му се допаѓате.  Можете да го видите тоа во времето кога тој сè уште гледа малку кон вас и продолжува да флертува мирно. Неговите очи ќе прелетаат над тебе.

Друг знак е дека кога ќе заминете, тој веднаш престанува да разговара со другата девојка. Ќе биде потешко да се забележи, но оставете друг пријател или пријател кој подоцна ќе ви каже што се случило. Понекогаш треба да бидете снаодливи за да откриете дали вашето момче навистина ве „сака“.

6. Откријте дали тој се грижи за вашите интереси

На пример, ако сакате одреден жанр на музика што тој исто така го сака, тој може да предложи бенд или нешто што треба да го слушате. Друг пример ако тренирате и играте спорт што двајцата го сакате, тој треба да предложи да игра против вас и да се пофали колку е добар во она што го сакате, а потоа може да ви даде и комплименти.

7. Барајте знаци на нервоза

Знаци на нервозна насмевка, испотени дланки, длабоки воздишки, играње со прстите, можеби дури и брз поглед на друг начин кога ќе го погледнете – сето тоа се добри знаци дека ве привлекува и дека тој се грижи за вас.

8. Обрни внимание на неговите пријатели

Ако тие знаат дека е заинтересиран за вас, можат да го задеваат кога е околу вас, тоа е знак за вас дека му се допаѓате, па дури и дека се обидуваат да го откријат тоа. Следете ги реакциите кон вас, дали тие се смеат, дали ќе се свртат кон него, дали прават некои гримаси што ќе ви кажат дека тие знаат нешто што вие не го знаете.

9. Не го игнорирајте ако покаже интерес за вас (ви се насмевнува во ходникот, на работа, во патека – барем одете на прошетка ако сакате)

10. Погледнете дали ве имитира, дали ве имитира, ако прави, сигурно му се допаѓате.

11. Обрни внимание ако постојано ве задева. Тоа е знак дека сте многу драги за него, но секако тој не им го прави тоа на сите други девојки.

12. Ако лесно ве удри по раката, тоа може да значи дека му се допаѓате.

Тој само сака да ја предизвика вашата реакција и да ја изнесе вашата насмевка. Ќе се чувствувате засрамено ако не ве сака, но ако двајцата се сакате, удирање со нежна тупаница е знак што ќе му каже дека и вие го сакате.

13. Признајте и дека сте го примиле комплиментот упатен до вас

Ако имаш нова фризура или шминка и момчето тоа го забележи, тоа е добар знак дека му се допаѓаш. Повеќето момци нема да забележат и нема да кажат ништо ако не ве симпатизираат.

Комплименти во стилот „Денес изгледаш убаво“, „Ми се допаѓа твојата маица“, „Што направи со косата, изгледа кул“ се показатели дека тој можеби е заинтересиран за тебе.

2 Shares