Истражувањата покажаа дека Многу млади луѓе развија вознемиреност и анкциозност поради пандемијата

„Истражувањата ни покажаа дека е потребно да се заштити менталното здравје на луѓето во овој момент“, рече ко-водачот на истражувањето, др. Ребека Пирсон.

Научниците од Универзитетот во Бристол спроведоа истражување за да го проверат влијанието на пандемијата врз младите. Резултатите, објавени неодамна, покажаа дека бројот на луѓе кои страдаат од вознемиреност и вознемиреност, на возраст од 27 до 29 години, се искачи од 13 на 24.

Иако мерките се олеснија оваа година, научниците велат дека вознемиреноста сепак била присутна. , па очекуваат да трае и во текот на зимата.

Тие ги зедоа резултатите од претходното истражување наречено „Деца од 90-тите“ и открија загрижувачки резултати – младите денес страдаат од лошо расположение, напади на паника, вознемиреност и вознемиреност – сето тоа поради пандемијата и нејзините последици, пренесува Си-Ен-Ен.

3 Shares