Го сакате утринскиот секс? Ќе бидете изненадени што ова говори за вас …

Сите оние кои сакаат утрински секс имаат една заедничка работа, потврди неодамнешната научна студија …

Во потрагата по кој тип на секс може да им помогне на мажите со проблеми со еректилна дисфункција, експертите го изнесоа одговорот – тоа е утринскиот секс. Што е причината? Нивото на тестостерон е највисоко во утринските часови.

Продуктивни, опуштени и …

Од друга страна, пак, овогодинешното истражување во Велика Британија покажа дека сексот на почетокот на денот е попродуктивен.

Исто така е докажано, а во однос на претходните заклучоци, тој секс во текот на утрото го намалува негативното влијание на стресот. И да споменеме што е најинтересно за оваа приказна – исто така се покажа дека кај оние кои претпочитаат ваква активност на почетокот на зората, има многу луѓе со високи коефициенти на интелигенција.

Истражувачите од Оксфорд и Ковентри, исто така, откриле дека сексот има моќ да ги зајакне нашата меморија, комуникациските вештини и ориентацијата.

Но, придобивките од сексот овде не престануваат. Студијата објавена во списанието “American Journal of Cardiology“ покажа дека мажите кои имале секс двапати неделно, имале 45% помалку шанси за срцев удар.

Го чува здравјето на простатата

Сексуалните односи што ги водат мажите до ејакулација, исто така го спречуваат ракот на простатата. Имено, опсежното истражување на 30.000 мажи покажало дека оние кои ејакулираат пет пати неделно имаат 33% помалку шанси за рак на простатата.

Но, ако и ова сеуште не ве убеди дека е добро да се грижите за вашиот сексуален живот, можеби следното нешто ќе ве убеди …

Сексот ќе ви помогне со губење на тежината – и не, тоа не е уште еден од митовите што ни ги “сервираат“, туку докажан факт. Имено, за време на сексот, се произведува природен амфетамин, кој се користи за регулирање на апетитот. Аха!

Затоа, се препорачува да ја вклучите оваа жешка активност како дополнување на здравата исхрана и редовното вежбање во секојдневниот распоред. Се разбира, ако случајно сте заборавиле.

Ако е тоа уште и во утринските часови, уште подобро …

На крајот, само да додадеме дека како го сакаме утринскиот секс, не значи само да си замислуваме, или да зборуваме за тоа, туку да го спроведеме. Затоа, помалку зборувајте, повеќе работете.

21 Shares