Главниот Канадски Епидемиолог ги повика граѓаните во средата | Им порача важна порака која ретко се зборува

„Сексот за време на ковид-19 пандемијата може да биде комплициран, особено за оние кои не живеат со својот партнер и чиј партнер е изложен на ризик“, рече Тереза ​​Там.

„Помалку ризична форма на сексуална активност за време на епидемија е онаа што ве вклучува само вас“, додаде таа.

Оние што имаат сексуални односи со ризични партнери, треба „да избегнуваат бакнување, близок контакт лице в лице и да размислат да носат заштитна маска што ќе им ги покрива носот и устата“.

Там исто така вели дека треба да се намали потрошувачката на алкохол и „други супстанции“.

Таа посочува дека тешко дека вирусот ќе се пренесе со сперма или вагинални течности, но советува употреба на кондоми.

3 Shares