ГАЛЕРИЈА: Речиси сите се бориме со ова секој ден, па затоа сексот ни е – кома

Но, ова можеби ќе ги натера некои од вас сепак да размислите дали вреди навистина да бидете под стрес по секоја цена.

Истражувањето кое беше спроведено на BBC Radio 5 Live, вклучувало преку две илјади лица кои искрено ги откриле деталите од својот сексуален живот. Се покажа дека стресот е главен виновник за проблемите поврзани со сексот, а за проблемите во спалната соба, сексот е виновник кај 45 проценти од испитаниците.

Друга најчеста причина поради која паровите имаат проблем кога е во прашање сексот е физичката болка или болест, 35 проценти од испитаниците го навеле ова како причина, додека 26 проценти ги сметаат психичките проблеми како причина за дисфункционален сексуален живот, 20 проценти ги “обвинуваат“ обврските кон децата.

Проблемите на работното место кај 18 проценти од испитаниците се причина за проблеми во сексот, а 10 проценти наоѓаат вина во социјалните мрежи.

2 Shares