(фото) “Денот без градник“-секоја година не радува :)

Градниците, како што тврди еден француски професор, воопшто не се потребни и подобро ви е без нив… секако и на задоволство на машкиот пол.

Денот без градник не служи само за лечење на мажите (како што велат, погледот кон женските гради го има овој ефект), но е дел од целиот месец октомври посветен на подигање на свеста за ракот на дојката.

Но, приказната всушност, почнува подруго – професорот Жан-Денис Руилан од Франција, откри дека не се потребни градници за да останат женските гради здрави.

Како што е наведено во неговото истражување, тие не се ниту анатомски ниту медицинско неопходни. Покрај тоа, градниците ги спречуваат градите природно да бидат подигнати и да растат.

Во истражувањето, 330 испитаници ја измериле должината на градите на возраст над 15 години и тие меѓу 18 и 35 години. Резултатите покажаа дека жените кои не го носат градникот имаа седум милиметри попозиционирани брадавици секоја година.

Покрај тоа, жените кои не носеле градник имале помалку стрии на градите, а нивните гради биле поцврсти од градите на жените кои носат градник секој ден.

Ако не носите градник, тврди испитувањето, вашите гради ќе развијат мускули кои ќе стојат исправено. Една жена во студијата рече дека има подобра положба на телото по две години доење, помалку болки во грбот и подобро дишела.

Кај младите жени кои штотуку почнуваат да носат градници, вели францускиот професор, подобро е да го одложат така што ткивото во градите расте како што треба, но исто така и дека мускулите се развиваат на правилен начин.

Научникот истакна дека жените постари од оние кои учествувале во истражувањето, односно 35 и погоре, најверојатно со отстранување на градникот засекогаш, после цел свој живот, ќе имале повеќе негативни последици. По неколкудецениско носење на градникот, ќе биде тешко да се навикнеш на неносење, вели тој.

Резултатите од ова истражување не се револуционерни, нагласува професорот. Вие не треба да ги фрлате сите градници во ѓубрето и да им проповедате на други жени да не ги носат, но Жан-Денис Руилан сакаше да докаже дека навистина нема научна причина зошто треба да почнете да носите градници.

103 Shares