Дали на некои луѓе им е предодредено да изневеруваат

Многу мажи признале дека биле пре adубници за време на нивниот брак, а некои од нив останале во врска со истата mistубовница дури пет или повеќе години по венчавката.

Веб-страница за запознавање од Велика Британија спроведе истражување на 900 оженети лица. Дошле до интересни детали – многу од нив признале дека биле пре adубници дури и за време на нивниот брак – додека стоеле пред олтарот. Повеќето од нив се мажи, во 64 проценти од случаите.

Ова се резултатите од истражувањето:

  • 8 проценти имале љубовници за време на бракот.
  • 55 проценти од нив признале дека подеднакво се грижат за својот партнер и lубовник, па ги продолжиле и двете врски.
  • 27 проценти продолжиле да го гледаат својот overубовник една година откако се венчале.
  • 23 проценти од пре adубниците раскинале со aубовник пред брак затоа што се плашеле дека нивниот партнер ќе дознае за аферата.
  • 5 проценти ја продолжиле аферата уште пет или повеќе години.

– Прељубата по бракот стана вообичаена појава, но да се има љубовник, да се ожени и да се продолжи со таква врска е нешто сосема друго.

Прашањето е дали на некои луѓе едноставно им е судено да бидат прељубници и не можат да си помогнат самите себеси или се премногу неодлучни за да останат во двете врски и можеби не сакаат да изгубат партнер или љубовник затоа што премногу се грижат за нив – изјави Кристијан Грант, портпарол и веб-страницата на IllicitEncounters.com.

2 Shares