Д-Р МАСЕРАТИ ОБЈАСНИ: Лекот за корона е тука за нас цело време!

Вирусот бега од овие бактерии како ѓавол од темјан! Еве како да превенираме.

Професорот на Медицинскиот факултет во Србија Горан Белојевиќ, познат во јавноста и како д-р Масерати, се појави со везирот и објасни зошто верува дека пробиотиците се единствениот лек за короната.

„Веќе шест месеци тврдам дека оваа пандемија може да се запре само со пробиотици. Нема да кажам дека сум единствениот во светот, но многу мала група на научници зборува за тоа, едноставно постои ембарго за приказната за тоа, но јас упорно се држам до тоа “, рече д-р Горан Белојевиќ и ја обвини фармацевтската индустрија дека прави пандемија бизнис.

„Пробиотиците не се интересни, нема пари“, изјави тој.

Според него, имунологијата во јавноста е многу сведена на приказната за антителата, а на штета на имунитетот на Т-клетките.

„Постојат бактерии во нашите црева, тоа е незамислива армија од која вирусот бега како ѓавол од темјан“, вели д-р Беловиќ и препорачува пробиотици за да се постигне рамнотежа во организмот.

„Кефир содржи бактерии на млечна киселина кои се размножуваат во нашите црева и создаваат рамнотежа. Билансот е најважен во имунолошкиот одговор. Ние не сме мали, но не сме и голем одговор на она што се случува сега. Преголемиот одговор ги убива луѓето “, посочи д-р Беловиќ и го наведе примерот на брачна двојка врз која ја темели својата работа.

„Едниот сопружник се разболе сериозно од ковид, се лекуваше 12 дена, а неговата сопруга пиеше пробиотици и не се разболуваше иако спиеја заедно“, рече тој, но наместо кефир препорача да се земаат пробиотици во таблети затоа што има една милијарда бактерии во една таблети“.

Тој исто така ја демонстрираше предноста на штитниците во однос на заштитните маски.

„Вчера бев во ресторан и ова е апсолутно решение за ресторан. Луѓето седат таму без никаква заштита, бидејќи како да се јаде со маска? А со штитник/везир може. Од друга страна, нема контакт со лицето, што е особено важно за жените “, објасни д-р Белојевиќ.

извор: pink.rs

8 Shares