Банките имуни на Корона Вирусот – Профит до облаци | Еве кој колку Профитирал

Банкарите не се “заразуваат” со корона вирусот. Милионски суми профит во банките не зависно од колапсот на еконимијата во државата.

За првите 9 месеца од 2020 година банките оствариле вкупен профит од 67,58 Милиони евра.

  1. Стопанска банка АД – Скопје – 25,7 милиони евра
  2. Комерцијална банка АД Скопје – 21,3 милиони евра
  3. НЛБ Банка АД Скопје – 20,5 милиони евра

За најголемите профити има и причина, 1. Банките работеа непречено за време на целата пандемија и 2. Банките прокнижуваат огромни камати од одложените кредити поради кризата на приватните и правните лица.

Ние на банките би им препорачале дека не сакаме од нивниот профит, наспроти тоа би побарале да одвојат околу 250-300 евра месечно од филијала да постават повеќе редари пред вратите на филијалите за да воспостават ред за да се спречи ширењето на вирусот, се разбира доколку не се во можност да го платат тоа тие знат како да ја наплатат таа услуга од нивните клиенти.

А до нашите читатели, една топла препорака, ако ви се допадна нашата статија споделете со вашите пријатели на социјалните мрежи, така ни помагате да постоиме, а постоиме за вас… Благодариме.

5 Shares