Балканците открија што мислат за девојките кои први пристапуваат: Одговорите се едногласни, еве што велат!

Нема веќе дилеми, балканците го откриваат своето размислување за девојките што први им пристапуваат на момците.

Денес, девојчињата почесто отколку порано одлучуваат да го направат првиот потег и ги повикуваат момчињата на сотанок, но некои сепак не се осмелуваат да го сторат тоа од страв што ќе помисли другата страна за нив.

Една девојка од Црна Гора на Твитер постави прашање наменето за мажи – што мислат за девојките што први пристапуваат кон момците, а нивните одговори се речиси едногласни и позитивни!

Се најдоа некои грди коментари, но огромното мнозинство мажи ги пофалија овие девојки за нивната храброст.

„Ни кажува дека девојката може да покажува емоции“, „исто како тебе, во ред е ако е со стил“, „ми кажува дека не ветува, туку е нормална“, „царица“, „се најдобро“ …

“Почит кон девојките кои први закажуваат сотанок, имаат храброст и самодоверба, и секој нормален човек мора да го цени тоа. Од друга страна, 2021 година е, заради Бога”, напишал еден маж …

„Ми кажува дека и оставив некаков впечаток, мислам дека е сосема во ред да ми се јави“, е друг коментар.

Неколку мажи истакнуваат дека денес е 21 век и дека жените имаат еднаков статус, така што не е важно кој ќе се јави прв, но исто така додаваат дека дамите многу ретко први се јавуваат.

0 Shares