Ако се туширате секој ден, овие три делови од телото ги миете премногу често

Ако ви е навика, а веројатно ви е, да се измиете од глава до пети секој ден, барем може да го прескокнете сапунот на некои делови

Веројатно сте слушнале дека нема потреба секојдневно да се мие косата – освен ако не сте потопени во пот. Сепак, дури и тогаш треба да го прескокнете шампонот… Но, што е со остатокот од телото?

Се чини логично дека колку повеќе се тушираме, толку подобро. Но, излегува дека ние не треба толку да ставаме шампон или сапун, и да се миеме толку често колку што мислиме.

Рацете и нозете не произведуваат многу масло, така што секојдневното перење со сапун ја прави кожата да изгледа супер сува. Чувајте го сапунот за масни делови од телото кои не мирисаат најдобро: пазувите, задникот и стапалата.

Најизненадувачко место за миење со сапун? Препоните! Иако се чини како добра идеја да се миете “таму долу” поради санитарни причини, жените и мажите можат да се откажат од сапунот и да користат само вода.

19 Shares