Поради ова завршуваат и најцврстите врски

Под товарот на неверство, дури и најсилните врски завршуваат, а прељубата на некој близок остава подлабока трага на луѓето со кои се во врска, бидејќи таа доаѓаа неочекувано и дејствува како ладен туш. Простување? – Хм, тешко!

Дали мислите дека вашата врска е цврста како челик? Можеби не: Колку сте во подобра врска, толку се поголеми шансите да ве откачат ако ги изневерувате, открива едно истражување објавено во “Архива на сексуалното однесување”.

“Неверството остава длабок увид кај оние што се во врска, со она од што се задоволни бидејќи доаѓа неочекуваното”, вели авторот на истражувањето и додава: “Сè што мислеле дека е безбедно во врската, одеднаш изненадувачки доаѓа до знак прашалник … Ако “зафркнете“, можеби ќе ви бидат потребни месеци за да заслужите простување.

Притоа треба да и докажете дека разбирате која била вашата мотивација и зошто воопшто сте изневерувале. “

6 Shares